Nicole Cherine de la Sencerie El-Dessouky

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

I det jeg gik på handelsgymnasiet i København, har jeg altid set CBS som en oplagt viderebygning for mig. Jeg har, siden jeg gik i 1.g, været klar over, at jeg ville den strategiske vej, grundet min interesse for faget afsætning. Derfor var HA Almen faktisk ikke min første prioritet, i det jeg havde fået en opfattelse af, at studiet var mere matematisk end strategisk. Da det alligevel var der jeg landede, var matematikken også en af de ting jeg frygtede mest.

Det skulle dog vise sig, at de fag jeg blev præsenteret for, var en kombination af både det matematiske og det strategiske, som faktisk blev en af mine styrker på netop dette studie. Den brede vifte af fag, gør samtidig, at det er muligt at specialisere sig inden for det, der vækker størst interesse, mens man ovenikøbet har den fundamentale viden om økonomi som kompliment.

Min uddannelse

Samtlige nye studerende bliver overrasket over mængden af matematik på HA Almen. Selv var jeg forberedt, men en anelse nervøs for, hvad der ventede mig, da jeg tidligere havde kæmpet en del med netop det. Det var dog min oplevelse, at CBS tager højde for lige netop dette, og at de udbyder både et math brush up kursus i starten af året samt en masse studiecaféer i samtlige fag.

I starten af året, gjorde jeg meget brug af min studiegruppe, og da jeg inden længe tog mig selv i at juble over de korrekte resultater og grine af matematiske jokes, var jeg ikke længere i tvivl om, at jeg var havnet det helt rigtige sted. Jeg oplever at matematikken på HA Almen er meget mere håndgribelig end på gymnasiet, da tingene oftest bliver sat i kontekst eller forklaret i praksis, hvorfor mange af fagene også fremstår super relevante.

Gode råd

1

Det er vigtigt at have sig selv med, når man studerer. Derfor er mit første råd at gøre dig nogle grundige overvejelser om, hvordan du som person lærer og forstår det faglige stof bedst.

2

HA Almen er et tidskrævende studie, hvorfor det er vigtigt at skabe sig nogle gode relationer på studiet både fagligt såvel som socialt, så man ikke kører død i det. Derfor kan jeg virkelig anbefale at deltage i introugerne op til studiestart.

3

Arbejdsbelastningen betyder også, at det er vigtigt at lære at prioritere hensigtsmæssigt når du læser på HA. For mig, som i forvejen havde bygget et liv i København, var det utroligt svært at balancere mellem fritid og studietid. Personligt hjalp det mig at sætte nogle timer af i kalenderen til læsning og hjemmearbejde, lave en specifik men realistisk læseplan, og sørge for at udnytte skolen fremragende biblioteker.

STUDERENDE PÅ HA

Hør hvad studerende på HA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

AGNES HØY-THOMSEN

Read more

EMIL THORSTED RASMUSSEN

Read more

RASMUS WILLY THONING

Read more

Liam de Place Rahbek

Read more

Lisa Eskling

Read more

Liva Marie Schmid

Read more

Sabrina Mep

Read more

Signe Lawaetz

Read more

Sofie Wichmann

Read more

Theodor Riese

Read more

Mads Munk Vangsgaard

Read more

Christopher Boilesen

Read more

Søren Mørup Petersen

Read more

Jasmin Badre Esfahani

Read more

Louise Møller

Read more

EMILIE GARBY

Read more