Lisa Eskling

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Da jeg færdiggjorde gymnasiet forestillede jeg mig ikke en fremtid som studerende på HA Almen på CBS. Jeg havde selv to sabbatår og valgte derefter at gå den naturvidenskabelige vej og læse en uddannelse på DTU. Efter to semestre blev jeg klar over, at det ikke var den rigtige vej for mig. Jeg valgte efterfølgende HA Almen på CBS, da jeg ønskede at få en bred økonomisk uddannelse, der ikke låste mig fast i én bestemt retning. Jeg er endnu ikke fast besluttet på, hvor jeg gerne ville ende på arbejdsmarkedet, hvortil HA Almen giver mig mulighed for at forme det hen af vejen. Derudover har uddannelsen og uddannelsesinstitutionen et godt ry på arbejdsmarkedet, hvor der er en bred enighed om, at den studerende har en god matematisk og økonomisk forståelse, hvilket i høj grad tiltrak mig.

Min uddannelse

Før jeg startede uddannelsen frygtede jeg ikke så meget matematikken, men derimod den økonomiske forståelse. Jeg kom selv fra en STX uddannelse, hvor jeg havde samfundsfag på B niveau, men hverken virksomheds- eller erhvervsøkonomi. Derfor frygtede jeg fagene, da jeg i bund og grund aldrig havde berørt emner som f.eks. mikro- og makroøkonomi. Her blev jeg meget positivt overrasket over, at man sagtens kunne følge med uden at have haft det før. Derudover lagde jeg meget vægt på, at man har mulighed for at have et studiejob ved siden af. Fagene er ofte meget teoretiske, derfor har det for mig været en stor læring at bruge teorien i praksis. På den måde synes jeg, at det er nemmere at finde ud af, hvor man egentlig gerne vil ende henne. Sidst men ikke mindst er det et plus, at CBS tilbyder enormt mange sociale arrangementer, hvilket i høj grad motiverer mig i dagligdagen, da man er sammen om de mange eksaminer.

Gode råd

1

Stol på din mavefornemmelse!

2

Hvis du ikke kan lade vær med at tænke på uddannelsen, så søg den. Jeg troede at vælge en uddannelse betød, at man låste sig fast resten af livet, men det gør det slet ikke. Du finder heller ikke ud af, om du kan lide det, før du giver det et skud. Det værste der kan ske er, at man finder ud af, hvad man ikke skal lave.

STUDERENDE PÅ HA

Hør hvad studerende på HA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.