Liva Marie Schmid

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Så længe jeg kan huske har jeg faktisk vidst jeg ville den økonomiske vej, og eftersom jeg kommer fra København og ønskede at blive her, var CBS min drømmeinstitution. Valget blev en del sværere og mere uoverskuelig da jeg skulle til at vælge mellem de mange studieretninger, da jeg egentlig følte mange af studieretningerne fangede min interesse. Jo mere jeg læste om de forskellige retninger jo mere i tvivl blev jeg.

I sidste ende valgte jeg HA almen, fordi jeg vidste jeg var stærk i de matematiske og økonomiske fag og følte det ville give mig det (for mig) bedste/bredeste uddannelsesmæssige grundlag, for senere at vurdere, hvilke faglig retning, jeg skulle satse på, da HA Almen åbner op til mange forskellige kandidat uddannelser.

På trods af min usikkerhed før min start, er jeg ikke i tvivl om at HA almen var den bedste linje for mig. Jeg havde nok frygtet at det var for meget hardcore matematik og jeg ville savne nogen af de mere humanistiske fag, men dette har ikke været tilfældet, da jeg føler underviserne/de fagansvarlige formår at gøre alle de matematiske fag både interessante og relevante, hvilket har været et stort plus for mig.

Min uddannelse

Noget af det jeg især er glad for på HA almen, er hvordan studieretningen tiltrækker folk med forskellige kompetencer, idet det danner en stærk grobund for faglig sparring. Både det at diskutere faglige emner med min studiegruppe og andre medstuderende, men også det at få hjælp eller give hjælp til de andre er noget af det jeg har lært mest af her på HA almen.

Noget af det mest udfordrende ved HA almen er nok de mange eksamener, som vi har sammenlignet med mange af de andre studieretninger. Det kan virke uoverskueligt, men kan sagtens vendes til noget positivt. Min oplevelse er nemlig, at de forskellige eksaminer er en god mulighed for at mødes med andre medstuderende og få talt pensum i gennem løbende. Dette gør, at man ved afslutnings eksamenerne ikke er helt på bar bund og skal til at læse op på et helt års/ halvt års pensum.

Da jeg startede på HA almen var jeg elitesportsudøver og var derfor nervøs for, hvordan jeg skulle kunne nå at se alle forelæsninger, læse alle sider i pensum, lave alle opgaver til øvelsestimer samt læse op til de mange eksamener oveni min allerede travle hverdag. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at man sagtens kan have succes på HA almen ved at acceptere, at man ikke kan/skal kunne nå det hele, men i stedet prioritere hvad der fungerer for en selv.

Gode råd

1

Det kan virke uoverskueligt at skulle vælge uddannelse, men for mig hjalp det at se bort fra, hvilken prestige eller ry et studie havde og i stedet fokusere på hvad jeg var god til og hvad der interesserede mig.

2

Når du starter på studiet så prioriter det sociale og få dannet en god studiegruppe med folk du arbejder godt fagligt sammen med. Det vil have den største betydning for dit studie. Det vigtigt ikke at undervurdere den hjælp, der er at hente fra dine medstuderende.

STUDERENDE PÅ HA

Hør hvad studerende på HA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.