Mads Munk Vangsgaard

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg valgte at læse på CBS da jeg siden gymnasiet hvor jeg læste på HHX, vidste at jeg havde en interesse for økonomi og tal generelt. Her vidste jeg at man ved at læse på CBS, fik en introduktion til mange økonomiske aspekter og områder. Dette synes jeg var fedt, idet jeg ikke vidste hvilken gren af økonomi som jeg fandt særlig interessant og ved at starte på et studie, hvor jeg fik en bred introduktion, skulle jeg nok finde svaret igennem min bachelor. Ydermere valgte jeg at læse på CBS, da det er en anerkendt og god skole med en masse muligheder, både fagligt igennem udveksling og socialt gennem en masse frivillige studenterforeninger, som jeg fandt tiltalende.

Jeg valgte at læse en HA-almen da jeg havde hørt fra tidligere elever at denne linje egner sig godt, da den giver et bredt generelt billede af økonomi og du dermed ikke indsnævrer dig fagligt ved at være mere fokuseret på visse områder, som andre linjer kan indeholde.
Mine forventninger gennem studiet var blandede. Jeg føler at de usikkerheder som det at være ny elev kan være, blev mødt med en masse gode tiltag både fagligt så man fandt sig til rette gennem workshops, gode øvelsestimer og nærværende forelæsere, men også socialt hvor du altid havde nogle at gå til som kunne hjælpe dig med de evt. problemer som man måtte have var en vigtig faktor for at tilpasningen fra gymnasie til universitetselev gik gnidningsfrit.

 

Min uddannelse

Det mest spændende ved min uddannelse at helt klart at den er så anvendelig. Alt hvad man lærer, lige fra de juridiske aspekter, til de regnskabsmæssige aspekter er noget jeg har trukket på og anvendt i mine studiejobs. Derfor synes jeg det er enormt interessant at lære en masse som man ved at man skal anvende på den anden side, når man er igennem uddannelsen.

Det mest udfordrende ved uddannelsen er helt klart at den er så bred. For man skal virkelig blive ekspert på så mange forskellige områder, som kan være en udfordring. Man skal kende årsregnskabsloven, en masse paragraffer, strategiske overvejelser, mikro/makroøkonomiske forhold, som godt kan være svært at balancere. Dertil synes jeg personligt det var hårdt at finde sin egen stil at takle fagene på. Fordi der går det op for en at man virkelig er forskellige person til person og den ene måde at læse på er nødvendigvis ikke mere rigtig end hvordan en anden person læser på.

Det at finde ud af hvordan jeg bedst selv forberedte mig til eksamener på, synes jeg var én af de største udfordringer på studiet. Dertil følte jeg at det er godt givet ud at bruge tid på at finde de rigtige personer at læse med. De personer som du har det godt med socialt, er nødvendigvis ikke dem som du læser bedst med. Fordi det gør tingene så meget nemmere hvis du har en god gruppe af personer der kan hjælpe hinanden igennem de svære tider når studiet bliver svært og til tider hårdt.

Dertil synes jeg at studenterorganisationerne på CBS såsom CBS Case Club, CBS Real Estate Club er gode initiativer til ydermere at anvende alt det man lærer i bøgerne i praksis gennem løsning af Cases eller M&A transaktioner hvor man trækker på det corporate finance, regnskabsmæssige man lige har læst og været til eksamen i.

Jeg vil gerne anvende min uddannelse til at bevæge mig ind i konsulent eller investeringsverdenen. Jeg føler at uddannelsen giver dig en god faglig ballast til at blive godt rustet til at udføre mange af de arbejdstyper som findes i disse 2 industrier.

Gode råd

1

Vælg ud fra fagene og ikke hvad dine venner gør/ eller prestigen i navnet på uddannelsen siger. Det gør studiet nemmere at have en naturlig interesse i ens fag.

2

Man bør virkelig fokusere på at tilvænne sig rutinerne til det at studere. Det gør tingene så meget nemmere hvis man ikke føler man er bagefter til at starte ud med.

3

Snak med dine medstuderende. I er i samme bås. Brug dem og få motivation når tingene bliver hårde

STUDERENDE PÅ HA

Hør hvad studerende på HA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.