Signe Lawaetz

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Dét at vælge studie er en stor ting, og jeg gjorde mig mange overvejelser. Den vigtigste af alle var at skelne mellem mine hobbier og mine dybere interesser. Jeg har altid været meget kreativ samtidig med, at jeg har en stor kærlighed for de mere matematiske fag. Hvis man føler sig lidt som mig; en smule splittet mellem den mere kreative verden og den økonomisk verden, så er det vigtigt at huske på, at kreativitet kan opstå i alle rammer. Jeg valgte derfor ikke direkte at gå på kompromis med mine kreative hobbier til fordel for matematikken og økonomien – men tværtimod at bruge det i mit studie. Man behøver ikke tænke snorlige eller efter bogen, da det i sidste ende måske er med til at skabe et anderledes og mere unikt produkt.

Dertil er der på CBS en høj grad af mangfoldighed, og der dermed plads til alle. Om du er fra København, Jylland eller fra den anden side af kloden. Du møder dermed mange forskellige nationaliteter på campus. Rent socialt giver dette en kæmpe mulighed for at få venner på kryds og tværs af landegrænser. Jeg frygtede personligt selv, at jeg ville føle mig lidt aparte på en handelsskole; men fordi der er så stor en mangfoldighed, så har jeg erfaret, at man ikke kan føle sig ”ude af takt med omgivelserne” på CBS, fordi der er så mange forskellige typer og nationaliteter.

Min uddannelse

HA-Almen er jo en meget bred uddannelse, hvor man har fag i flere forskellige boldgader inden for erhvervsøkonomien. Det som jeg synes er spændende, er når man når til ét punkt i sin læringsproces, hvor man begynder at kunne se sammenhæng mellem de forskellige fag, og hvordan de på hver sin måde bidrager til at belyse et essentielt emne.

Det mest udfordrende ved uddannelse har for mig været struktur. HA-Almen er utrolig eksamenstung, hvorfor oplæsningsperioden skal struktureres meget nøje. Da jeg er meget ustruktureret som person, var dette virkelig en udfordring for mig. Også fordi der er en kæmpe balancegang i at lave for lidt versus at overstudere – men hvis man sørger for at skemalægge ordentligt, når man rigtigt langt.

Mine råd

1

HA-Almen bliver ofte misforstået til at være den ”brede linje med det lavere snit”. Et godt råd er, at hvis du overvejer HA-Almen, så skal du også overveje dine matematiske færdigheder. Matematik fylder meget på den her linje, og du skal dertil have blod på tanden i forhold til eksaminer. Det er én af landets mest eksamenstunge uddannelser. Sæt dig ordentligt ind i linjens fag, eksaminer og mængden af matematik før du vælger!

STUDERENDE PÅ HA

Hør hvad studerende på HA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.