Theodor Riese

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

En af grundene til jeg valgte at læse på CBS er, at det er en enormt respekteret og anerkendt institution, som har lang erfaring med at uddanne nogle af de skarpeste hoveder indenfor feltet. Jeg havde hørt rigtig godt om det fra tidligere studerende, nærmere bestemt HA almen, så valget var ikke svært for mig.

Afvejningen af det faglige valg på CBS afhænger ofte af mængden af matematik man ønsker, hvilket ligeledes gjorde sig gældende for mig. Det var for mig et håndgribeligt pejlemærke for, hvad jeg skulle vælge af uddannelse, eftersom man ikke har anden erfaring med universitetet. Derfor valgte jeg HA almen, eftersom der er forholdsvis meget matematik.

Mine forventninger til det sociale på CBS har naturligvis båret præg af corona, som fylder rigtig meget. Hvad angår det faglige aspekt lå mine forventninger højt, og disse er også blevet indfriet. Arbejdspresset er højt, og forventeligt, hvor mængden af matematik på første år er en smule højere end forventet.
Der er meget af det vi i studiegruppen kalder ”rugbrødsarbejde” i starten, hvilket indebærer en masse grundlæggende økonomisk teori og metode, som man i højere grad skal gøre brug af senere på studiet.

Min uddannelse

Det mest spændende er klart den grundlæggende forståelse for økonomi og business, som du får på uddannelsen. Det klæder dig på til en masse forskellige udfordringer, som man kan støde ind.

Det mest udfordrende ved studiet vil jeg sige er den store mængde pensum, som skal læres. HA almen er en forholdsvis bred uddannelse, hvor man beskæftiger sig med alt lige fra organisationsanalyse til finansiering. Samtidig er pensum i de enkelte fag også store, eftersom man skal berøre mange emner.

Det vigtigste anker for mig på studiet er uden tvivl min studiegruppe. Det er her man finder tryghed når det er svært, i og med, at man er i samme båd. Man går igennem studiet sammen, så det er vigtigt, at man husker at opretholde gode relationer til studiegruppen.
Hvis ikke man føler for den gruppe man er havnet i, er det helt okay at skifte gruppe!

Det hårdeste ved HA almen er uden tvivl de mange eksaminer. Der er rigtig mange det første par år, så det er vigtigt, at man ikke falder for langt bagud.

 

Gode råd

1

Det vigtigste når man vælger uddannelse er, at snakke med nogen, som har erfaringer med uddannelsen.

2

Noget man ikke skal gøre i forbindelse med studiestart, er at tage forhastede beslutninger. Lyt til dig selv i alle sammenhænge og giv tingene lidt tid. Der er mange nye indtryk og udfordringer

3

Det som får min hverdag til at fungere er, at komme tingene i forkøbet. Hold struktur på din læsning og læs hellere en side forud, end at komme for meget bagud. Derudover skal du ikke stille for høje krav til dig selv fra første fløjt. Alle skal igennem fem gode år.

STUDERENDE PÅ HA

Hør hvad studerende på HA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.