Jasmin Slettegaard Petersen

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

I gymnasiet tog jeg en samfundsfaglig linje med engelsk og samfundsfag på A-niveau. Jeg stod derfor meget imellem IBP og HA. EB på CBS, da begge uddannelser havde et godt mix af mine kerneinteresser: politik og økonomi. Med det sagt, var jeg alligevel meget i tvivl om hvilken uddannelse jeg skulle vælge. Jeg deltog derfor i åbenhus arrangementer og kontaktede andre studerende på de forskellige uddannelser. Dette vil jeg helt klart anbefale, da det giver et godt indblik i, hvordan det vil være at være studerende på de forskellige uddannelser.

Det jeg fandt særligt interessant ved netop HA. EB var muligheden for at udarbejde dybdegående årsprojekter på både første, andet og tredje år. Mange af fagene har også fokus på gruppearbejde, hvilket for mit vedkommende også er et stort plus.

Min uddannelse

Det mest udfordrende ved uddannelsen er nok omfanget af pensum i de forskellige fag. Det kan i starten virke meget overvældende at skulle nå igennem det hele. Især, da man ofte ikke helt forstår sammenhængen til at starte med. Kulturfagene kan også virker meget ”fluffy”, men det hele skal nok give mening senere hen. Tålmodighed er derfor noget man skal væbne sig med. Det tager meget længere tid end man tror at finde en god rytme og effektiv studieteknik.

Gruppearbejde fylder en stor del af denne uddannelse, så hvis man overvejer HA. EB er det vigtigt, at man har dette for øje. Personligt er jeg rigtig glad for gruppearbejde og synes det er en gave at arbejde i tæt samarbejde med andre dygtige studerende. Alle er dog meget forskellige, så der kan opstå en del komplikationer under gruppearbejdet, hvilket man skal være klar på.

Gode råd

1

Sørg for at skabe overblik. Det er krævende at værende studerende, så sørg for planlæg og prioriter ud fra hvad du rent faktisk kan overkomme. Det er kvaliteten fremfor kvantiteten som tæller.

2

Din studietid er en udviklingsproces, så lad vær med at bekymre dig for meget over dine karakterer, men fokuser i stedet på din personlig og faglig udvikling.

3

Er du i tvivl om hvilken uddannelsen som vil være den rigtige for dig, så gennemlæs kursusbeskrivelserne på de enkelte fag. Disse beskrivelser er en rigtig god indikator på, hvad du kan forvente af de enkelte uddannelser.

STUDERENDE PÅ HA EB

Hør hvad studerende på HA EB har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.