Simone Andersen

Kontakt mig
hero

Mit studievalg

Jeg er oprindeligt fra Aalborg, så jeg er en stille og rolig nordjyde, som stod og skulle flytte til storbyen i sommeren 2020. Udvalget af ”business relaterede” uddannelser i Aalborg var snævert hvorfor jeg straks søgte mod København, da jeg kendte til et par stykker der året forinden var startet på HA Europæisk Business og havde udtalt sig positivt om uddannelsen. Desuden tiltalte København mig, da jeg finder byen enormt attraktiv i form at dets utallige muligheder, hvad end det gælder job, studie eller noget helt tredje såsom diverse cafeer og butikker der skal udforskes. Jeg interesserer mig i høj grad for ”business-fag”, så jeg var ikke i tvivl om, at CBS var lige noget for mig – dog var jeg i tvivl om hvilken studieretning jeg skulle vælge, men faldt hurtigt over HA EB som på daværende tidspunkt var en relativt ny og dermed, for mig, en attraktiv linje. Grunden til at valget faldt på netop HA EB, skyldes at fag såsom Strategic Management, Organisationsteori, Marketing samt Culture in a Global Business Context er fag der er inden for mit interessefelt, og da jeg ikke er verdensmester til matematik, var EB netop attraktiv i form af de ”bløde fag”. Dertil er nogle af fagene er på engelsk hvilket gør det lidt federe idet du oplever at få undervisere fra udlandet samt du kan forbedre dit engelsk hvilket kan gavne dig senere hen i dit studie- og/eller arbejdsliv.

Som et normalt menneske mødte jeg selvfølgelig op med fordomme om CBS som (heldigvis) blev skudt ned, så snart jeg satte mine fødder på skolen for første gang.

Her er 3 hurtige:

”De studerende på CBS klæder sig kun i jakkesæt og andet fint tøj på daglig basis”
– LØGN! Det gør de altså ikke, selvom jeg var overbevist om det. Der er plads til alle.

”De studerende på CBS hjælper ikke hinanden”
– LØGN! Tværtimod har jeg kun oplevet at folk ønsker at gøre hinanden bedre og hjælpe når der opstår et problem.

”Studerende på CBS får KUN 12-taller”
– LØGN! Selvfølgelig er der nogle der stræber efter at få 12 i alt som også lykkes med det – super sejt! Men frygt ej – vi er alle mennesker og vi kan alle have dage der er sværere end andre samt fag vi er bedre til end andre. Så går en eksamen ikke som forventet, så skal du ikke være ked af det, du er ikke den eneste der har oplevet dette og det er helt ok – én karakter definerer dig ikke.

Min uddannelse

Det mest spændende ved HA EB er at mængden af gruppearbejde i forhold til nogle af de andre studieretninger på CBS. F.eks. har vi i løbet af året opgaver der skal laves i studiegruppen samt eksamener såsom Culture in a Global Context og førsteårsprojektet der er gruppeeksamener hvor man formår at lære ekstremt meget ad hinanden samt med hinanden, idet man får rig mulighed for at diskutere diverse emner samt forskellige måder at gribe en opgave an på. Desuden har vi haft nogle gode forelæsere der har gjort undervisningen mere interessant, her hentyder jeg især til Ida samt Henrik som vi havde fornøjelsen af på 2. Semester.

Det mest udfordrende ved HA EB og universitetet helt generelt er at der er meget læsestof, og at dette ofte er på et højt akademisk niveau. Dette vænner man sig selvfølgelig til, og man finder ud af hvilken læseteknik der fungerer bedst for en.

På HA EB er der er et stærkt fællesskab hvor folk er gode til at tage initiativ til sociale arrangementer der bringer os alle tættere. For at opnå denne fællesskabsfølelse skal man naturligvis deltage i disse arrangementer som folk er søde at afholde og ikke være bange for at møde op eller ”blive holdt udenfor”, spring endelig ud i det. Der er helt klart plads til alle, og det bliver kun bedre og bedre for hvert arrangement der bliver afholdt. I starten kan det hele godt virke overvældende og skræmmende med alle de nye ting der sker som man skal forholde sig til, så man skal naturligvis også lytte til sig selv hvis man har brug for en pause, for lige at bearbejde de nye indtryk – for introugen samt de første uger kan godt være intense og kræve mere energi for nogen end andre, hvilket selvfølgelig er helt fair.

Desuden har man mulighed for at blive en del af organisationer og andre udvalg. Dette kan der kun opfordres til da det er spændende og du på den måde får mødt endnu flere folk på tværs af HA EB som du ikke tidligere har stødt på.

Gode råd

1

Et råd jeg vil give råd til de elever, der står overfor at skulle træffe et studievalg, er at gøre op med sig selv hvorvidt man er klar på mængden af læsning der er på universitetet. Dermed ikke sagt at det er umuligt at have et liv ved siden af skolen – slet ikke – men man skal være forberedt på at mængden er større end gymnasiet og man dermed skal finde sin egen studieteknik i forhold til læsning og affinde sig med at man ikke kan nå at læse alle tekster 100% i dybden inden forelæsningerne hvis man også foretrækker et socialt liv.

2

Husk altid at møde op med åbent sind og engager dig i sociale aktiviteter. På den måde får man skabt en god omgangskreds af folk der kan sparres med evt. i forbindelse med opgaver eller andre udfordringer man kan støde på i løbet af sin studietid. Dette er ydermere med til at skabe en tryghed på studiet, så man ikke pludselig føler sig ”alene”.

3

Til sidst vil jeg råde dig til at være tålmodig. Føles det ikke rigtigt den første dag eller synes du din studiegruppe slet ikke er et godt match? Giv det lidt tid. I starten var jeg skeptisk da jeg mødte min studiegruppe, men den dag i dag er det den skønneste gruppe og vi har det fantastisk sammen både fagligt og socialt, og jeg ville aldrig bytte min studiegruppe for noget. Man lærer hele tiden hinanden at kende – det er en længere proces, så vær optimistisk og giv det endelig tid.

STUDERENDE PÅ HA EB

Hør hvad studerende på HA EB har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.