Viktor Øbo Nannestad

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Allerede i gymnasiet opdagede jeg min interesse for samfund, kulturer og mennesker. Jeg vidste samtidig, at jeg ønskede at læse indenfor erhvervsøkonomi i dets brede forstand. Derudover overvejede jeg mine fremtidige muligheder og sågar det sociale aspekt af at være studerende, hvorfor jeg måtte indse at det var et ganske svært og komplekst valg. Med dette udgangspunkt søgte jeg efter min fremtidige uddannelse ved siden af min fuldtidsbeskæftigelse i mit sabbatår.

Før jeg faldt over HA MAK, undersøgte jeg en bred vifte af andre uddannelser både her på skolen såvel som andre universiteter. Jeg var længe i tvivl og ændrede min prioriteringsliste en hulens masse gange før den endelige beslutning. Det var først, da jeg relativt sent i processen læste om HA MAK, at jeg tænkte, det her – dét vil jeg læse. Det her var et studie der matchede mine personlige interesser og samtidig ganske aktuelt i en foranderlig verden, hvor markeder og forbrugertrends forandres i en hidtil uset hastighed.

Derfor valgte jeg at gå denne vej.

Min uddannelse

Personligt synes jeg, at det mest spændende ved min uddannelse er kombinationen og ikke mindst interaktionen af de forskellige fag. Når man fx kan bruge teorien fra Cultural Analysis and Social Studies, til at nuancere en analyse i Global Marketing Audit giver det mening for mig og jeg kan se hvorfor netop disse fag er relevante.
På denne måde, arbejder man også case-orienteret med teorien, der til tider godt kan være lidt tung at komme igennem, men bliver sat i perspektiv gennem undervisningen.

Et andet aspekt som jeg værdsætter, er det faktum at størstedelen af vores fag bliver undervist på engelsk. I starten kan det godt virke intimiderende, men man vænner sig hurtigt til det, og det bliver efterhånden ens foretrukne sprog. På den måde er uddannelsen også relevant, hvis man overvejer udenlandske jobmuligheder i fremtiden.

Det sidste emne, som jeg vil fremhæve som værende særligt for HA MAK er det sociale sammenhold. Vi er et lille studie, hvor man hurtigt lærer de fleste at kende. Det er med til at skabe en kultur, hvor man hjælper og forstår hinanden, hvilket resulterer i et unikt studiemiljø.

Et godt råd herfra, er at man fra starten af engagere sig i fælleskabet, da det vil gavne ens studietid socialt såvel som akademisk.

Gode råd

1

Sæt tid af – at skulle drage en så vigtig beslutning, som det er at skulle vælge sin videregående uddannelse, tager tid og er en møjsommelig proces for mange. Det er vigtigt at følge sin mavefornemmelse, og kræver ofte at man sover på tingene. Så begynd i god tid og vær grundig i din informationssøgning.

2

Begynd at bruge din kalender – Din kalender, er din bedsteven. At danne sig et overblik giver ro i maven og hertil er kalenderen det bedste værktøj. På den måde kan man balancere sin hverdag, og vide hvornår det er læsetid og hvornår man kan holde fri. Dertil vil jeg anbefale at man laver en ugentlig læseplan. Det vil gøre studielivet meget nemmere og overskueligt.

3

Det er ikke sikkert, at du rammer plet første gang – man skal ikke være nervøs, for at fortryde sit studievalg. Der sidder nogle enormt flinke og kompetente studievejledere til rådighed på CBS, som kan hjælpe en med at samle tankerne og finde ud af om det valgte studie i virkeligheden er noget for dig eller om man skal overveje andre veje.

STUDERENDE PÅ HA MAK

Hør hvad studerende på HA MAK har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.