Simon Nymann Andersen

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Mit valg for HA IT på CBS blev dannet af flere forskellige faktorer. Jeg har altid lidt vidst at det var handelsvejen jeg ville gå, hvilket også var derfor jeg tog en HHX, og IT er bare fremtiden + det vanvittigt spændene.

Forventningerne omkring det fagligt og det sociale var lidt skræmmende. Det er et stort skridt at kaste sig ud i uni, og om man kan klare det. Jeg tænkte lidt, at uni/CBS er et sted for folk med alt for høj IQ der alle går i jakkesæt. Så finder man stille og roligt ud af, at folk ikke er så farlige – faktisk tværtimod og ikke alle er super genier og langt største delen kæmper, præcis lige som dig, med det faglige. Forskellen her er at næsten alle er villig til at give den en skalle og kæmpe for et godt resultat. Hvilket ikke altid var tilfældet i gym.

Min uddannelse

Når man kommer fra gymnasiet, tror man lidt at man ved det hele og er kong-gulerod – eller det troede jeg lidt i hvert fald. Så er det super fedt, og udfordrende, at komme på CBS og finde ud af at der er så meget at lære.

På HA IT har det mest spændene, været kombinationen af økonomi og IT. Underviserne er gode til at koble deres faglige kunnen til IT-faget og vise hvordan det vi lærer, bliver brugt i den virkelige verden. Det var udfordrende at se i starten hvorfor det var den læringsmetoden der bliver anvendt. Den tvivl fordufter desto mere man kommer ind i et fag og begynder at forstå hvad faget handler om.

En ting som har overrasket mig på HA IT, er den virkelig gode balance der er mellem det faglige og det sociale. Hvis du har et ønske om at gå super meget op i skolen, eller vil mere social er det intet problem. Der er plads til alle.

Det var personligt lidt hårdt at vænne sig til, at dine medstuderende er lige så skarpe, hvis ikke skarpere end dig.

Gode råd

1

Vær ikke bange for at springe fra, hvis det ikke føles rigtigt efter et stykke tid

2

Drop tanken om at de andre er bedre end dig, du kan meget mere end du tror. Og forbliv ydmyg

3

Stol på og følg din intuition

STUDERENDE PÅ HA(IT.)

Hør hvad studerende på HA(it.) har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

Caroline Langholz

Read more

Clara Mille Kalø

Read more