CECILIE EBBE

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

I kraft af at jeg læste på et handelsgymnasium, har CBS gennem gymnasietiden været mit primære valg af videregående uddannelse. Jeg blev dog i tvivl, da jeg fandt ud af, at det var juravejen, jeg ville gå. Min største overvejelse vedrørende studievalg var derfor valget mellem HA(jur.) og det almindelige jura-studie. Jeg havde især bekymringer om fremtidige jobmuligheder, hvis jeg valgte HA(jur.) fremfor jura, da jeg var i tvivl om det var juridisk nok. I sidste ende vurderede jeg, at studiet er 5 år af dit liv, og derfor skal fagene tiltale dig. Mit valg faldt derfor på HA(jur.), da samspillet mellem jura og økonomi er yderst spændende. Dette har vist sig at være det helt rigtige valg, og jeg har på ingen måde fortrudt.

Min uddannelse

Det bedste ved HA(jur.) er samspillet mellem økonomi og jura, og især at de juridiske fag har et erhvervsretligt perspektiv. Man skal dog være opmærksom på at dette også betyder, at det er godt med kompetencer indenfor matematik, samt evnen til at forstå lange komplicerede tekster. Dette kan være udfordrende, men studiet er opbygget således, at man har mulighed for at lære det hen ad vejen.

I de juridiske fag er der desuden ofte eksterne lektorer, hvilket giver et godt indblik i hvordan fagene kan bruges i det virkelige liv, og det betyder en masse virkelige historier til at underbygge teorierne.

Gode råd

1

Vælg ud fra interesse, da det er 5 år, du skal bruge på det.

2

Brug introdagene til at skabe nye bekendtskaber og venner.

3

Gå efter det du helst vil.

STUDERENDE PÅ HA(JUR.)

Hør hvad studerende på HA(jur.) har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.