Nicole Bennetsen

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jura har altid virket interessant for mig. Derfor var det sværeste valg for mig, om det skulle være ren jura eller HA(Jur.). Jeg endte med at vælge HA(Jur.), da kombinationen af fokuset på de kommercielle og privatretlige fag og virksomheds-vinklen interesserede mig mest. Endvidere er det tværfaglige samspil af erhvervsøkonomi og erhvervsjura enormt givende.

Derudover var det ambitiøse studiemiljø og høje faglige niveau på CBS attraktivt. Det har været det helt rigtige valg for mig. Det bekræftes jeg ofte i i hverdagen, hvor noget fra et fag eksempelvis omtales i nyhederne.

Min uddannelse

I starten er der selvfølgelig en overgangsperiode fra gymnasiet til universitet. Jeg skulle vænne mig til læsemængden, som er langt større end i gymnasiet. Grundet læsemængden bliver man hurtigt bedre både til at læse og til at tage noter, hvilket gør læsningen nemmere.

Derudover er jura lidt et sprog i sig selv bl.a. pga. de snørklede sætninger, hvilket man også skal vænne sig til. Det kommer stille og roligt af sig selv og lige pludselig, bruger man nogle faglige vendinger i daglig tale.

 

Gode råd

1

Deltag i introugen og sociale arrangementer, hvor du kan danne gode venskaber. I kan fremover hjælpe hinanden med studiet.

2

Brug bibliotekerne på CBS og hold fri derhjemme.

3

Noget der får min hverdag til at fungere, er at lave en (realistisk) læseplan for hver uge, dvs. jeg tilpasser pensumlæseplanen til min hverdag. Dermed har jeg overblik over, hvad jeg skal nå og gemmer ikke det hele til sidst.

STUDERENDE PÅ HA(JUR.)

Hør hvad studerende på HA(jur.) har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.