FREDERIK SKOV THOMSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Første gang, jeg var på CBS, var i mit sabbatår, da jeg var til Åbent Hus. Inden da havde jeg – på godt og ondt – hørt meget om dét at studere på CBS fra venner og bekendte, og mens flere af de udbudte uddannelser tiltalte mig, kunne jeg også godt blive lidt skræmt af historierne om et meget konkurrencepræget miljø.

Efter at have snakket med flere af de studerende og hørt oplæg om de forskellige uddannelser tog jeg hjem fra Åbent Hus med en følelse af, at CBS først og fremmest er et sted, der indbyder til såvel faglige udfordringer som sociale muligheder, og at man som studerende derfor i høj grad selv er ansvarlig for at gøre ens studieforløb til den uddannelse, man drømmer om. Det er jeg senere blevet bekræftet i – og det er noget, der tiltaler mig meget ved at studere på CBS.

Såvel som CBS’ hjemmeside brugte jeg også Åbent Hus til at komme nærmere, hvilken specifik uddannelse jeg ville søge ind på. Valget faldt på HA i Europæisk Business, da kombinationen af det erhvervsøkonomiske, politiske og kulturelle tiltalte mig meget. Derudover kunne jeg godt lide, at man har en del kurser på engelsk, men at de mere økonomiske og matematiske kurser er på dansk.

Mine forventninger til CBS var både, at det ville blive super spændende og super hårdt. Begge dele har vist sig at være rigtigt. Det kræver bestemt tilvænning at læse på et universitet, og til tider kan det godt føles som om, at studiet optager alt for meget af ens tid. Samtidig byder studielivet på CBS dog også på et væld af muligheder for f.eks. at engagere sig i studenterorganisationer eller tage til nogle fede sociale arrangementer. At CBS både kan rumme de knap så sjove timer brugt på eksamenslæsning på biblioteket som nogle super inspirerende og anderledes oplevelser – det er i min optik egentlig ret fantastisk.

Min uddannelse

HA i Europæisk Business adskiller sig fra øvrige bacheloruddannelser på CBS ved at beskæftige sig meget med EU og EU’s betydning for at drive virksomhed fra Danmark eller EU. Mens det har været spændende at arbejde med cases fra den virkelig verden i relation hertil, har en udfordring til tider være at skulle finde en sammenhæng med f.eks. de erhvervsøkonomiske og organisationsteoretiske fag. Kombinationen er fed, men det er ofte op til en selv at opdage, hvordan læring fra et kursus også kan bruges i konteksten af et andet kursus.

På EB har vi meget gruppearbejde og også gruppeeksaminer, hvor man til en mundtlig eksamen forsvarer et projekt, man har arbejdet på i længere tid. De forløb har jeg lært utroligt meget af, og selvom der ligger mange timers forberedelse i at gå op til sådan en eksamen, er det ofte de projekter, hvor man har fået mulighed for virkelig at fordybe sig i et emne, man synes er spædende, jeg fremhæver som noget af det bedste ved at læse EB. I flere tilfælde har de også givet min gruppe og jeg mulighed for at samarbejde med nogle spændende virksomheder.

Med EB’s internationale fokus giver det for mange god mening at rejse ud et semester og opleve det at bo og studere i et andet land og i en anden kultur. Allerede da jeg startede på studiet, var det noget af det, jeg glædede mig mest til. På 5. semester var jeg derfor i Portugal, og mens det skulle vise sig at være en udfordring at skulle tilpasse sig nogle helt andre former for undervisning, tror jeg ikke det kan underdrives, hvor meget man kan udvikle sig personligt ved at tage på udveksling.

Jeg har gennem mine tre år på EB haft to meget forskelligartede studiejobs. Generelt vil jeg fremhæve, at mine medstuderende på studiet har haft meget forskellige jobs, mens vi har læst. Med det vil jeg sige, at mens man naturligvis bør overveje, hvad man gerne vil bruge sin uddannelse til, og i hvilken retning man muligvis kunne tænke sig at gå senere, så er ens valgt af bacheloruddannelse ikke altafgørende for, hvor på arbejdsmarkedet man ender. Europæisk Business favner bredt.

Gode råd

1

Vælg ikke uddannelse efter hvad andre forventer du vælger.

2

Du og dine medstuderende er sparringspartnere – ikke konkurrenter. Brug dine medstuderende så meget som muligt – man lærer utrolig meget af at diskutere tingene og at høre andres perspektiver.

3

Hold dig opdateret – eksempelvis på Facebook – på de mange forskellige aktiviteter og arrangementer, der foregår på CBS. Ofte kan motivationen og inspirationen til at studere komme herfra.

Studerende på HA EB

Hør hvad studerende på HA EB har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

Jasmin Slettegaard Petersen

Read more

Louise Hallas Nielsen

Read more

Simone Andersen

Read more

Simon Peter Møller

Read more